Skip links

CERTIFICATE SSL

Anunt important privind emiterea certificatelor SSL

Începând cu 18 august 2020, vom emite numai certificate SSL / TLS cu o durată de viață de un an.
Motivul este o cerință la nivel de industrie stabilită de Apple, Google și Mozilla care afirmă că orice certificat TLS de doi ani, eliberat după 31 august 2020, NU va fi încredere în browserele lor.
În consecință, toate autoritățile de certificare (CA) vor începe să emită certificate SSL / TLS de încredere publică cu o perioadă de valabilitate de un an începând cu 1 septembrie 2020.
Pentru a avea o abordare unificată și pentru că o CA întrerupe să ofere certificate SSL / TLS pe 2 ani pe 19 august.2020, precum și întreținerea noastră viitoare pentru backend-ul certificatului SSL / TLS din 18 august, am decis să nu mai oferim certificate SSL / TLS pe 2 ani începând cu 18 august.2020. Sunt afectate toate mărcile de produse SSL / TLS pe care le oferim în prezent: GlobeSSL, Sectigo, DigiCert, GeoTrust, Thawte și RapidSSL.

Ce este un certificat SSL?

SSL (Secure Sockets Layer). Standard international in domeniul securitatii informatice, permite criptarea comunicatiei intre serverul web si browser-ul vizitatorului. Aceasta criptare va minimiza riscul ca datele intre server si client (bidirectional) sa fie furate sau modificate de hackeri.
Pentru a crea conexiune securizata, un certificat SSL este instalat pe server-ul unde este gazduit site-ul web.

Tipuri de certificate SSL:
In functie de numarul de domenii/suddomenii pentru care este emis:
  • Single Domeniu – se aplica pentru un singur domeniu sau subdomeniu;
  • Wildcard – se aplica unui domeniu si un numar nelimitat de subdomenii ale acestuia;
  • Multi Domeniu – se aplica unui numar mai mare de domenii/subdomenii, minim 3. Principalul avantaj este ca se emite un singur certificat pentru un numar mare de domenii si se administreaza/manipuleaza un singur certificat.
Din punct de vedere a ceea ce valideazam, certificatele SSL se impart in:
  • Certificate SSL cu Validare Domeniu (DV) – sunt cele mai simple certificate SSL, asigura criptarea si verificarea dreptului de folosinta a domeniului. Aceste tipuri de certificate sunt eliberate in general intre cateva minute si cateva ore.
  • Certificate SSL cu Validare Organizatie (OV) – suplimentar fata de validarea domeniului se asigura si validarea dreptului de folosinta al domeniului o serie de detalii/date de indentificare a proprietarului sunt verificate. Aceste tipuri de certificate sunt eliberate intr-un interval cuprins intre cateva ore si cateva zile.
  • Certificate SSL cu Validare Extinsa (EV) – acest tip de certificat asigura cel mai inalt nivel de securitate deoarece evaluarea se realizeaza foarte riguros, verificari detaliate fiind realizate inainte de emitere. Suplimentar fata de verificarea dreptului de folosinta a domeniului si validarea organizatiei pentru care se emite, sunt verificate datele legale si adresa postale la care isi desfasoara activitatea organizatia. Aceste certificate sunt emise de obicei intr-un interval de cateva zile pana la cateva saptamani.

Certificatele SSL ajuta acum la o pozitionare mai buna in Google.
Google a anuntat ca criptarea HTTPS – disponibila exclusiv prin certificatele SSL – va fi de acum un factor pozitiv in pozitionarea in cautari si SEO.

Caracteristicile certificatelor SSL

Siguranta & Autenticitate
Pentru toate certificatele care necesita validare, GlobeSSL trebuie sa verifice ca sunteti titularul domeniului pe care doriti sa il validati. Acest lucru se poate face raspunzand unui simplu email sau adaugand un fisier in codul siteului dvs.

Compatibilitate Mobil & Browser
Compatibilitatea cu browserele si deviceurile mobile este un lucru important in utilizarea certificatelor GlobeSSL. Acestea sunt compatibile cu 99.9% din browsere si deviceuri mobile. Va rugam sa verificati lista completa a acestora.

Securitate & Criptare
Toate certificatele ofera criptare pe 128 biti, dar pot fi emise pana la 256 biti. Aceste certificate sunt semnate cu o cheie privata pe 2048 biti sau 4096 biti.

Garantie
Toate certificatele SSL cu validarea domeniului au o garantie de pana la $10,000. Astfel, in cazul in care unul din clientii dvs sufera pierderi din cauza unei brese de securitate, veti fi recompensanti cu pana la $10,000 de catre Autoritatea de Certificare (CA).

Return to top of page
conecteaza-te
ai nevoie de ajutor?
Buna ziua
Cu ce te putem ajuta?